Blog
Weekmenu zorgt voor gezonder eetpatroon
weekmenu zorgt voor een gezonder eetpatroon.
Het juiste gereedschap
Als voedingscoach voorzie ik jou van het juiste gereedschap om jouw levensstijl en voedingspatroon samen met mij op punt te stellen. Iets bereiken of verwezenlijken gaat nu eenmaal makkelijker met de juiste hulpmiddelen of gereedschap. Zo kan je evolueren naar een gezondere, vitalere versie van...
Meer volkoren op je bord!
Vandaag is het de internationale dag van de volkorengranen. Het lijkt alsof we tegenwoordig voor alles wel een speciale dag hebben, maar een herinnering om meer volkoren te eten kan zeker geen kwaad. Meestal kiezen we voor wit brood, witte pasta, witte rijst, witte bloem, omdat we dat lekkerder...
Eindejaarsactie
Begint jouw agenda ook stilletjes aan vol te kruipen met festiviteiten zoals feestjes, etentjes, kerst- en nieuwjaarsdrinks? Begin je nu al mentaal in een kramp te schieten als je bedenkt hoeveel je - al dan niet verplicht - uit eten zal gaan de komende maanden? Goede voornemens Heb je al een...
Vintage voedingsadvies uit de krant
Dit pareltje van voedingsadvies in de krant van het jaar 1956 sprong vandaag in mijn oog. Voedingsadvies naar hun hand zetten is iets wat de marketeers van de voedingsindustrie reeds jaar en dag doen (zie hier het bewijs!) Hier zie je perfect hoe ze een loopje nemen met de waarheid. Meerdere keren...
Voedingscoaching is maatwerk
Voedingscoaching is maatwerk Vandaag wil ik het verhaal van een cliënt met jullie delen. Aanmelding Deze cliënt had typische overgewichtsklachten, diabetes type 2, een hele resem medicatie die ze moet nemen voor verschillende aandoeningen. Deze medicatie zorgt ervoor dat ze snel gewicht bij komt,...
Japans geïnspireerde oesterzwammen en spinazie bowl
Deze zomer ben ik naar Aken geweest, ik heb daar heerlijke vegan sushi gegeten met een vulling van champignons en een topping van verse spinazie. Vandaag was ik in een experimentele bui en bedacht ik me dat ik ging proberen om die speciale sushi uit Aken na te maken, maar dan niet in sushi vorm,...
Lezing “Goede voornemens voor 2020”
Zaterdag 25/01/2020 geef ik opnieuw een lezing bij mij thuis, van 20:00 tot 22:00 Het thema van de avond is: "Goede voornemens voor 2020: Gezond eten, maar hoe hou je het vol?" Het belooft een gezellige avond te worden in een kleine intieme groep, waarbij je veel concrete informatie en tips...
Laat voedsel uw medicijn zijn, en uw medicijn uw voeding
Deze quote heeft iedereen waarschijnlijk wel al is zien voorbij komen op sociale media, soms tot vervelens toe zelfs. Maar wie heeft die uitspraak gedaan? De uitspraak wordt toegeschreven aan Hippocrates, van het eiland Kos. Wie was Hippocrates? We kennen Hippocrates als de vader van de moderne...
Gegrilde bloemkoolsalade
Ik beken, ik ben nooit fan geweest van bloemkool. Altijd at ik de traditioneel Vlaamse bloemkool in kaassaus met lange tanden wanneer het thuis op tafel kwam. Rauw kon ik het wel nog eten, met een cocktailsausje als dip. Dus, sinds ik het huis uit getrokken ben, is er geen bloemkool meer op tafel...
Lezing Voeding en Welzijn
Komende zaterdag, 26/10/2019 geef ik een lezing bij mij thuis. Het thema van de avond is "Voeding en Welzijn, hoe voeding een impact heeft op lichaam en geest". Wat doet ongezonde voeding met jouw lichaam? En hoe heeft voeding een impact op jouw geest en jouw humeur? Hoe kan je dat dan allemaal...
Boekreview “Giftig Spul” en “De wereld volgens Monsanto”
Momenteel ben ik twee boeken aan het lezen, beiden over hetzelfde onderwerp welteverstaan. "Giftig spul" en "De wereld volgens Monsanto". Beide boeken gaan dus over de grote, veelbesproken multinational Monsanto. De boeken lezen als een trein, vlot geschreven, en zelfs voor mij shockerend. Als...
Gezond eten is een vorm om van jezelf te houden
Wereld Reuma Dag
Vandaag is het Wereld Reuma Dag, de dag dat we wereldwijd extra aandacht geven aan Reuma. Wat is reuma nu net? Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 verschillende vormen.Alle ziekten en aandoeningen van de gewrichten, spieren, pezen, slijmbeurzen en het bot vallen onder de noemer reuma. Maar...
Waarom is gezond eten zo moeilijk vol te houden?
Je kent het wel, af en toe maak je voor jezelf het goede voornemen om gezonder te gaan eten, dan maak je met jezelf een deal dat je geen koekjes of chips meer zal eten wanneer je 's avonds onderuit gezakt in de zetel voor tv hangt. Maar, overdag op het werk, neem je toch een koekje bij de koffie,...
Colruyt en Studio 100 leren kinderen gezond koken
Deze week kwam een mooie mededeling, Colruyt en Studio 100 slaan de handen in elkaar om een kookprogramma voor kinderen te ontwikkelen waarin de kinderen wekelijks een gezond gerecht leren klaar maken. Als voedingscoach juich ik dit experiment en samenwerking tussen twee Belgische bedrijven enorm...
Wereld Dieren Dag
Vandaag is het Wereld Dieren Dag 2019. De dag waarop we met z'n allen onze huisdieren wat extra gaan verwennen. Vandaag wil ik ook mijn (onze) huisdieren in de kijker zetten. Bovenaan links staat Lola, onze statige dame, met de allerliefste oogjes, ze kan iedereen rond haar pootje draaien als ze...
Een gezonde levensstijl
Een pleidooi voor echt eten
Momenteel ben ik 'Een pleidooi voor echt eten' aan het lezen, geschreven door Michael Pollan. Het boek gaat over de link tussen ons Westers Eetpatroon en welvaartsziekten. Het is nog niet helemaal uit, maar ik kan het alvast aanraden aan iedereen die geïnteresseerd is om meer te weten over ons...
1 oktober is Wereld Vegetarisme Dag
Vandaag is het de jaarlijkse Wereld Vegetarisme Dag. Daarom post ik vandaag een foto van mijn vegetarische maaltijd, vegan maaltijd zelfs om precies te zijn. Ikzelf ben een vegetariër die zoveel mogelijk vegan en whole foods plant based probeert te eten. Wat betekent dat nu net, whole foods plant...