Waarom ben ik voedingscoach geworden?

26 aug 2019 | Blog

Waarom ben ik voedingscoach geworden?

Eerlijk gezegd, is het allemaal begonnen met mijn huisdieren.


Bovenaan van links naar rechts: Manu (+), Myrrah (+), Lola
Onderaan van links naar rechts: Simba, Spike, Django

Omwille van voedselallergieën bij verschillende van mijn (geadopteerde) katten en honden, ben ik me gaan verdiepen in katten- en hondenvoeding.

Jaren ben ik bezig geweest, samen met dierenartsen, om de meest geschikte voeding te vinden voor mijn geliefde dieren.

Bij Lola bleek het uiteindelijk om een vrij makkelijk op te lossen intolerantie te gaan. Zij reageert niet goed op granen, toegevoegde kleur- geur- en smaakstoffen. En lactose, maar lactose is sowieso nooit een goed idee voor een kat.

Dus, ik gooide de commerciële kattenvoeding de deur uit en ging me richten op natuurvoeding.


Lola

Toen kwam ineens, uit het niets, een felle opstoot van allergie bij Manu. Meer dan een jaar ben ik bij dierenartsen gespecialiseerd in allergieën bij katten op consultatie geweest. Bloedafnames, testperiodes,… Noem het, en het beestje heeft het ondergaan.


Manu voor de allergie

De dierenarts wou enkel werken met voeding die hij kende, dus gingen alle katten hier terug op commerciëel hypoallergeen voedsel. Ik zag de vachten van alle katten verdoffen, slechter worden, en Manu, die reageerde hevig er op. Grote, open wonden die liepen van zijn hals tot aan zijn oren. Vreselijk vond ik het…

Manu tijdens de “hypo allergene voeding” fase

Na verschillende pogingen met meerdere commerciële hypoallergene voedingen, besloot ik om het allemaal de deur uit te gooien, en in een wanhoopspoging zocht ik weer soelaas bij de natuurvoeding. Zonder granen, toegevoegde kleur- geur- en smaakstoffen, en enkel vis als eiwitbron.

Manu fleurde stilaan weer op, zijn mooie, witte langharige pels begon eindelijk terug te groeien in zijn nek. Lola en Simba deden het ook fantastisch op de voeding. Ik wist het, dit was een blijvertje.

Ondertussen had ik mijn vriend leren kennen, en met mijn vriend, kwam ook een Franse Bulldog, Spike. Spike bleek een allergie te hebben aan eiwitten in de voeding, enkel vis tolereert hij. 


Spike

Ook Spike en Django gingen van commerciële voeding naar natuurvoeding, met zalm als eiwitbron. De vachten werden zachter, de conditie van Spike ging er op vooruit. Dit jaar wordt hij in december 11, onze Spike, en hij is nog steeds een vrolijke, actieve spring in het veld.

Ondertussen begon ik me toch ook wel vragen te stellen bij wat ik allemaal at. Ik was zo gefocust op de voeding van de dieren, dat die niet teveel rommel bevatte, maar zelf at ik (deels onbewust) voeding met zoveel chemische troep er in, troep die mijn lichaam vulde maar niet voedde.

Ik leerde bij, las alles wat ik kon vinden over voeding en de impact ervan op ons lichaam en onze geest. Ik leerde ook dat bepaalde voeding meer eten, of net vermijden, kon helpen bij verschillende gezondheidsklachten.

Zoals je in de sectie “over mij” kan lezen, kamp ik ook met gezondheidsproblemen, dus ging ik op zoek naar meer informatie over het effect van voeding op PCOS.

En wonderwel, ik begon te snappen waarom al die diëten dat ik geprobeerd had in mijn leven niet hielpen.

Ik ben dus voedingscoach geworden omdat ik mensen wil helpen te begrijpen wat de impact kan zijn van voeding op je lichaam en je geest. 

Om je te ondersteunen bij een verandering van levensstijl, om je te informeren en te begeleiden bij gezondere keuzes te leren maken.

Een verandering van levensstijl is geen sprint, maar een marathon. 

Tags:

allergie | Diabetes | honden | huisdieren | katten | natuurlijke voeding | natuurvoeding | PCOS | voeding | Voedingscoach | voedselallergie