1 oktober is Wereld Vegetarisme Dag

1 okt 2019 | Blog

Vandaag is het de jaarlijkse Wereld Vegetarisme Dag.

Daarom post ik vandaag een foto van mijn vegetarische maaltijd, vegan maaltijd zelfs om precies te zijn.

Ikzelf ben een vegetariër die zoveel mogelijk vegan en whole foods plant based probeert te eten. Wat betekent dat nu net, whole foods plant based?

Whole foods betekent niet meer dan zoveel mogelijk ‘echt voedsel‘ eten. Bij granen kies je voor volkoren, bij groenten kies je zoveel mogelijk voor verse groenten die je zelf klaarmaakt.

Plant based betekent ‘plantaardig‘. Dat betekent geen dierlijke producten en eiwitten uit natuurlijke bronnen, geen industriële vleesvervangers dus maar peulvruchten zoals bonen, linzen, tofu en tempeh.

Vanavond staat er een soep van zoete aardappel en wortel op de menu, samen met een dubbele 100% volkoren spelt boterham belegd met paprikaspread, gerookte tofu, geraspte wortelen en sla.

Vandaag neem ik ook even de tijd om een aantal van mijn volgers gerust te stellen, indien jullie bij mij in begeleiding komen, zal ik jullie niet proberen te overtuigen om vegetariër of veganist te worden. Dat is mijn persoonlijke keuze geweest uit ethische en gezondheidsoverwegingen.

Wat ik wel ga doen, is jou wegwijs maken in hoe je vlees en vis dan wel op een gezonde en verantwoorde manier integreert in je voedingspatroon.

Iedereen kan dus bij mij terecht, omnivoren, vegetariërs en veganisten.

En nu, voor de vegetariërs onder mijn volgers, toon die borden van jullie avondeten maar!

Tags:

vegan | vegetariër | Wereld Vegetarisme Dag | wfpb | whole foods plant based