Speltboterham met paprikaspread en gerookte tofu

8 okt 2019 | Recepten

Vandaag geef ik jullie het “recept” van één van mijn favoriete belegde broodjes.

Deze dubbele boterham bezorgt je gegarandeerd urenlang een verzadigd gevoel, zit bomvol met gezonde dingen en heeft een lage glycemische index, waardoor je lichaam geen snelle suikerpiek krijgt, om vervolgens in een suikerdip terecht te komen.

Het is misschien ook een tip als er mensen meelezen die een horecazaak uitbaten, om een vegan alternatief op de kaart te zetten dat simpel klaar te maken is.

Ik gebruik 100% spelt brood, omdat tarwe en ik geen goeie vriendjes zijn qua vertering. Maar je kan dus eender welk soort volkoren brood gebruiken.

Je besmeert beide zijden van het brood met een paprikaspread, ik gebruikte deze van Allos en kocht het in de Bio Planet.

Vervolgens snijd je de gerookte tofu in fijne plakjes (want het vult echt enorm) en beleg je de boterham/broodje ermee.

Werk af met slamengeling, tomaat, komkommer, geraspte wortelen…

Smakelijk!

Tags:

gerookte tofu | gezond broodje | groenten | recept | spelt | tofu | vegan