Boekreview “Giftig Spul” en “De wereld volgens Monsanto”

16 okt 2019 | Blog, Boeken

Momenteel ben ik twee boeken aan het lezen, beiden over hetzelfde onderwerp welteverstaan.

“Giftig spul” en “De wereld volgens Monsanto”.

Beide boeken gaan dus over de grote, veelbesproken multinational Monsanto.

De boeken lezen als een trein, vlot geschreven, en zelfs voor mij shockerend.

Als natuurvoedingsadviseur die zich wel graag is verdiept in hoe onze voeding tot stand komt (kweekproces, groeiproces) en de impact daarvan op onze gezondheid, ben ik toch al een en ander gewoon, en verschiet ik niet snel.

Toen ik mij dus een tijdje geleden begon te verdiepen in chemische bestrijdingsmiddelen, genetisch gemanipuleerde gewassen, en de impact op onze gezondheid, was er op het eerste zicht niets nieuws onder de zon voor mij.

Behalve dat we met z’n allen nog te weinig bewust onze voeding kiezen, we letten niet op hoe onze groenten geteeld zijn, als ze er maar mooi, groot en perfect uit zien is het allemaal ok voor de meesten onder ons.

Tot ik dus op de naam “Monsanto” terecht kwam. Een eerste Google zoekopdracht wees in de richting van complottheorieën, omkooppraktijken, chantage. Enfin, een echt filmscript in wording. Dus ik besloot wat boeken op te zoeken die over Monsanto gaan.

Waar ik in eerste instantie geïntrigeerd was door de Hollywoodachtige verhalen, blijf ik nu gedegouteerd en onthutst achter.

Hoe hebben we het met z’n allen zo ver laten komen? Hoe hebben onze politiekers (wereldwijd welteverstaan) het zo ver laten komen? Hoe hebben ze gedurfd zich te laten omkopen om producten als deze jarenlang toe te laten, terwijl de bewijzen overduidelijk op tafel lagen?

Beide boeken zijn een aanrader voor mensen die wel houden van spionage, omkoping, schandalen, corruptie. En het ergste van al, het heeft impact op iedereen van ons.

 

Tags:

boekbespreking | Boeken | corruptie | gentech | Monsanto | review