Japans geïnspireerde oesterzwammen en spinazie bowl

6 nov 2019 | Blog, Recepten

Deze zomer ben ik naar Aken geweest, ik heb daar heerlijke vegan sushi gegeten met een vulling van champignons en een topping van verse spinazie. Vandaag was ik in een experimentele bui en bedacht ik me dat ik ging proberen om die speciale sushi uit Aken na te maken, maar dan niet in sushi vorm, want ik had geen zin in prutswerk.

De laatste tijd ben ik nogal gefascineerd door de Japanse keuken. Die is meestal heel smaakvol én gezond.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 x 2 el Wokolie
  • 2 el Sesamolie
  • 2 el Sojasaus
  • 1 el Rode miso
  • 2 el Agavesiroop
  • 2 el Mirin (rijstazijn)
  • Geroosterde sesamzaadjes
  • 300 à 400 gram oesterzwammen
  • 500 gram verse spinazie
  • Opgelegde gember (koop je gewoon in de supermarkt)
  • 2 teentjes look

Voor erbij: volkoren (basmati)rijst

Bereiding:

  • Maak de oesterzwammen schoon en scheur ze in reepjes
  • Leg ondertussen de spinazie in koud water, zodat eventuele restanten van de grond er kunnen afgewassen worden.
  • Verhit de 2 el wokolie in de wokpan, voeg 1 teentje fijngesnipperde look toe.
  • Voeg de oesterzwammen toe en wok ze tot ze gaar zijn.
  • Blus de pan met de rijstazijn, sesamolie en sojasaus.
  • Voeg de agavesiroop toe, dit zorgt voor een licht karameleffect.
  • Vervolgens roer je de miso (die je hebt opgelost met een eetlepel water) er onder en laat je de saus indikken.
  • Neem de oesterzwammen uit de wok en houd ze warm.
  • Verhit opnieuw 2 el wokolie in de wok
  • Voeg het andere fijngesnipperde teentje look toe
  • Voeg de spinazie toe en wok tot de spinazie geslonken is, maar nog een beetje “bite” heeft.

Dat is het! Simpel, lekker, gezond en boordevol groenten.

Serveer met sushi gember en geroosterde sesamzaadjes.

Tags:

miso | oesterzwammen | spinazie | wok