Volkorenpasta met spinazie, boschampignons en gedroogde tomaatjes

19 nov 2019 | Recepten

Naar aanleiding van de internationale dag van het volkorengraan – waar ik daarstraks al een blogpost aan gewijd heb – post ik vanavond een snel klaar en sùper lekker recept.

Dit recept is één van de snelle recepten uit mijn arsenaal, je hebt meteen een portie vezels binnen en jouw dagelijkse portie groene bladgroenten kan je ook van je checklist afvinken.

Excuses voor de belichting van de foto, tijdens de donkere tijden van het jaar zijn mijn fotografiekunsten niet spectaculair 🙂

Terug naar het recept dus, dit recept is voor 2 personen.

We hebben volkoren pasta, ik gebruikte pasta van 100% volkoren spelt. En heb ongeveer 150 gram ongekookte pasta gebruikt. Als je mijn blogpost van daarstraks hebt gelezen, deze pasta bevat 12.4 gram vezels per 100 gram. Deze kook je gewoon gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Ondertussen stoof je een fijngesnipperde ui aan in wat olijfolie, voeg daar 250 gram kastanjechampignons aan toe die je in schijfjes hebt gesneden.

Vervolgens knijp je een teentje look (of twee – als je zoals ik, houdt van veel look) uit over de champignons en stoof je deze op een zacht vuurtje mee aan.

Voeg er ook 10 zongedroogde tomaatjes aan toe, die je in stukjes hebt gesneden. Als je gedroogde tomaatjes op olie gebruikt, wrijf de meeste olie van de tomaatjes met een keukenpapiertje.

Ondertussen heb ik de spinazie (dit zal ongeveer 300 gram geweest zijn) gewassen in koud water en ligt deze uit te lekken in een vergiet.

Ongeveer 2 minuten voor de pasta gaar is, voeg je de spinazie toe aan de champignons en laat je deze op hoog vuur slinken terwijl je voortdurend omschept.

Voeg de uitgelekte pasta toe aan de groenten en serveer met eventueel geroosterde pijnboompitjes.

Tags:

bladgroenten | checklist | kastanjechampignons | olijfolie | pasta | pijnboompitten | recept | snel klaar recept | spelt | spinazie | vezels | volkoren