Never let a good crisis go to waste

10 aug 2020 | Blog

“Never let a good crisis go to waste”

 

Dit zou Winston Churchill gezegd hebben naar aanleiding van de oprichting van de VN na de Tweede Wereldoorlog.

 

Om daarmee aan te geven dat er uit alles iets positiefs gehaald kan worden, zelfs uit een wereldoorlog.

 

COVID-19

 

Enkele maanden geleden stopte onze wereld abrupt met draaien, of zo leek het in eerste instantie toch. We werden verplicht om thuis te blijven, thuiswerk werd ineens verplicht, sociale contacten beperkt, alles in de hoop om het COVID-19 virus in te perken.

 

Om de tijd te doden zijn we met z’n allen achter de kookpotten gekropen of massaal beginnen fietsen, misschien ben je eindelijk aan die Start-To-Run begonnen?

 

Graantje meepikken

 

Sociale media werden overspoeld door mensen die een graantje willen meepikken en die voedingssupplementen verkopen om een centje bij te verdienen. Superfoods werden de lucht in geprezen, mirakelpilletjes en drankjes werden verkocht als zoete broodjes.

 

Wat heb ik uitgespookt in de laatste maanden?

 

Hoewel deze crisis mij als voedingscoach toch financieel getroffen heeft, heeft het me ook veel bijgebracht.
Het is te zeggen, mijn voedingscoach activiteiten werden verplicht on hold gezet, terwijl het op mijn andere job in de Geestelijke Gezondheidszorg een “alle hens aan dek” situatie werd.

 

Ik werd – als voedingscoach – verplicht om het even rustiger aan te doen, begeleidingen werden tijdelijk gepauzeerd.
Hierdoor kreeg ik de tijd om na te denken over mijn aanbod.

 

“Never let a good crisis go to waste” = aanbod opnieuw uitvinden

 

En, met de woorden van Winston Churchill in mijn achterhoofd heb ik me toegelegd om een nieuw begeleidingstraject te ontwikkelen waar we naast de voeding ook jouw relatie met eten onder de loep nemen.

 

Om situaties zoals de lockdown te vermijden, heb ik tijdens de afgelopen periode ook ingezet op online coaching. We kunnen onze gesprekken naast de normale gesprekken, ook via videobellen verder zetten, via telefoon of via email.

 

Over het nieuw ontwikkeld traject ben ik heel enthousiast, ik ben er van overtuigd dat dit traject heel nuttig zal zijn voor velen onder ons die al jaren worstelen met een ongezonde relatie met eten en voeding.

 

Wil je meer informatie rond het nieuwe traject? Aarzel dan niet om contact met me op te nemen.

Tags:

begeleidingstraject | gezond eten | gezonde relatie met eten | voedingsadvies op maat